De belangen van SEO

Tegenwoordig zoeken mensen (bijna) alleen nog maar via een zoekmachine op het internet naar een bepaald product of dienst. Het is dan ook enorm belangrijk om als onderneming goed vindbaar te zijn op het world wide web. Als kleine onderneming is het vaak lastig om op te boksen tegen grote, bekende namen. Hoe ga je bijvoorbeeld als klein reisbureau opvallen tussen namen zoals Tui en Sunweb? Een manier hiervoor is Search Engine Optimization, beter bekend als SEO. In deze blog lees je een aantal tips hoe je ervoor kan zorgen dat jouw onderneming optimaal gebruikmaakt van SEO.

Zoekwoorden en URL verbinden

Een URL kan gezien worden als het adres van een bepaalde webpagina. Zoekmachines vinden het fijn als hetgeen waar jij op gevonden wilt worden in de URL staat. Zorg ervoor dat je dit kort en bondig doet. Het heeft absoluut geen zin om zo veel mogelijk zoekwoorden in je URL te stoppen. Dit zal voor Google eerder overkomen als spam en dit kan je ranking negatief beïnvloeden. Het handigste is om je onderneming samen te vatten in één woord en dat waar je het liefst op gevonden wilt worden vervolgens in je URL plaatst.

Maak je koppen belangrijk

Elke tekst heeft verschillende alinea’s met tussenkopjes nodig om het overzichtelijk te houden. Niemand heeft immers zin om een grote lap tekst door te lezen als ze naar een specifiek iets op zoek zijn. Dit is niet alleen handig voor de lezer, maar ook zoekmachines spelen hierop in. Zoekmachines redeneren namelijk heel logisch: de tussenkoppen van je tekst zullen waarschijnlijk de belangrijkste zaken uit je tekst zijn. Laat je zoektermen dus zeker terugkomen in de titels en tussenkoppen op je pagina. Zo zul je sneller gevonden worden op de zoektermen waarop je dat wilt.

Schakel een SEO-specialist in

Heb je geen tijd om veel aandacht te besteden aan zoekmachine marketing? Of wil je het graag aan een expert overlaten voor een optimaal resultaat? Schakel dan een internet marketing bureau in. Zij kunnen je helpen met advies, maar kunnen ook de gehele online marketing van je onderneming op zich nemen. Vaak bieden dergelijke bureaus ook verschillende SEO-pakketten aan, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Op die manier kunnen zij je bovendien doorlopend helpen met zoekmachine optimalisatie. Zo haal je er het maximale uit!

De belangen van SEO

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *