Nieuwe webshop beginnen? Hier moet je aan denken!

Na lang erover nagedacht te hebben, heb je uiteindelijk toch besloten om je eigen webshop te beginnen. Het probleem is alleen dat je niet weet waar je moet beginnen en hoe dit allemaal werkt. Dit artikel zal je verder helpen met het opzetten van je website.

Logo, ontwerp en design

Als eerst is het belangrijk om na te denken over een logo. Dit moet relevant zijn aan de diensten of producten die jij aanbiedt als webshop. Niet alleen het logo, maar natuurlijk ook je bedrijfsnaam. Het moet jouw potentiele bezoekers duidelijkheid geven en het moet hen ook aanspreken.

WordPress als webhosting

Als je voor het eerst gaat beginnen met werken aan een website, is een WordPress webhosting ideaal. Dit is een erg eenvoudig systeem waar je alles makkelijk kunt doorvoeren op je website. Je kunt hier ook templates gebruiken, aangezien je deze standaard bij WordPress erbij krijgt. Ook is het mogelijk om diverse tools te downloaden die je kunnen helpen met het verbeteren van je webshop.

Content en afbeeldingen

Waarschijnlijk heb je al een aantal ideeën over hoe je webshop eruit gaat zien. Hierbij is het wel belangrijk om bewust te zijn van welke website je de afbeeldingen haalt. Vaak zie je dat afbeeldingen niet gratis zijn en eigenaar zijn van iemand. Verder is het belangrijk om genoeg content op je website te hebben. Als je bezoekers op zoek zijn naar bepaalde informatie, zoals verzending of hoe bepaalde producten werken, dan dienen ze dit te kunnen vinden. Zorg ervoor dat je geen tekst kopieert van andere websites, want Google straft dit af.

Klantgericht

Het is vanzelfsprekend dat elk bedrijf klantgericht is, maar nog steeds zien we vaak negatieve ervaringen van kopers op verschillende websites. Om negativiteit te voorkomen is het belangrijk om jezelf in de schoenen te plaatsen van je klant. Denk hierbij aan de volgende punten:
– telefonisch bereikbaar
– verzending binnen 5 werkdagen
– gratis retourneren
– eventuele kortingscodes om meer klanten te trekken
– ruim/uniek aanbod

Als jij deze stappen volgt, dan ben je al op de goede weg. Dit is slechts het begin, maar na verloop van tijd zal je steeds meer leren over het oprichten en uitwerken van je webshop.

Nieuwe webshop beginnen? Hier moet je aan denken!

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *