Waarom linkbuilding nog steeds nuttig is anno 2019

Je kunt nog zo’n fraaie website hebben, maar je website moet wel gevonden worden. Anders wordt het een winkel zonder klanten en alleen maar een fraai online visitekaartje. Wil jij ook online successen vieren? Dan speelt SEO een zeer grote rol: de mate waarin je website gevonden wordt. Binnen het toepassen van SEO spelen een aantal zaken een belangrijke rol: je website moet technisch in orde zijn, je moet goede content bieden en nog steeds is ook linkbuilding bijzonder belangrijk.

Positie grotendeels bepaald door de inkomende links

Websites hebben, zo is bewezen,  autoriteit nodig om te scoren binnen de zoekmachines; linkbuilding is een handig middel om dit te bewerkstelligen. Middels linkbuilding vergaar je kwalitatieve links voor jouw website. Die links vergaar je alleen door het toepassen van de juiste strategie. Er dient namelijk een verband te zijn tussen de weg te zetten link bij andere partijen én op de plaats waar jouw link komt te staan. Doel van dit alles is om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen en daarmee de vindbaarheid van je website of webshop sterk te verbeteren. De positie die je uiteindelijk krijgt wordt voor het overgrote deel bepaald door de inkomende links. Hoe beter en relevanter de links zijn, hoe groter meteen ook de kans dat je hoog in de Google-ranking scoort.

Meer organisch verkeer en meer commerciële kansen

Linkbuilding SEO is en blijft dus erg belangrijk. Er zijn overigens verschillende soorten linkbuilding waarvan kwalitatieve linkbuilding er één, en de meest bekende, is. In dat geval worden relevante en autoritaire backlinks gerealiseerd. Daarnaast wordt ook gekeken naar je eigen website en dan specifiek de interne linkstructuur. Kwalitatieve linkbuilding moet bijdragen aan een natuurlijk opgebouwd linkprofiel. Lukt je dit? Dan zie je al snel een verbetering van de positie in de zoekresultaten optreden. Dat levert weer meer organisch verkeer op en dat biedt je volop kansen om je commerciële slag te slaan. Ook de interne linkbuilding wordt niet vergeten. Vaak blijkt dat de interne verwijzingen allesbehalve op een SEO-vriendelijke manier ingericht zijn. Door dit wel te doen verloopt de inkomende linkwaarde naar de belangrijkste pagina’s op je website. Dit wordt ook wel link juice genoemd. Behalve dat vergroot interne linkbuilding ook de gebruiksvriendelijkheid van je website.

 

Kies voor vakwerk en besteed linkbuilding uit aan een professional

Wie wil dat linkbuilding op professionele manier aangepakt en uitgevoerd wordt, die kiest voor linkbuilding uitbesteden. Behalve dat je weet dat linkbuilding dan op professionele wijze gebeurt, is het ook een arbeidsintensieve klus waarvoor je als ondernemer niet de tijd en de specifieke kennis hebt.  Linkbuilding is een proces dat veelal handmatig tot stand komt en een proces dat met zeer veel aandacht en zorgvuldigheid uitgevoerd moet worden. Linkbuilding vraagt om kennis, ervaring en precisie; als drukke ondernemer zijn dit nou net zaken die je wellicht toch wat minder afgaan. Verstandig dus om voor uitbesteding van linkbuilding te kiezen. Dan weet je zeker dat jouw website straks hoger in de Google-ranking terug te vinden is.

 

Waarom linkbuilding nog steeds nuttig is anno 2019

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *