Mobile SEO

Mobile SEO

Mobile SEO is de laatste jaren steeds belangrijker geworden door de komst van de smartphones. Veel mensen zoeken namelijk niet meer op hun computers naar websites, maar op hun smartphone. Hierdoor is het noodzakelijk voor websites om de website ook zo aan te passen dat die goed te lezen is om een smartphone, maar hoe doe je dat?

Mobielvriendelijke websites

De mobielvriendelijkheid van een website wordt door verscheidene factoren beïnvloed, zo moet je website goed geïndexeerd worden en dient de laadtijd van uw website snel te zijn, daarnaast kunt u de mobielvriendelijkheid van uw website nog verder optimaliseren door je website Mobile responsive te maken. 

Website indexeren

Allereerst is het belangrijk dat je website goed geïndexeerd kan worden door Google.  Google heeft namelijk een robot, de Google Spider, die een website bekijkt en beoordeelt. Op basis van de Google spider worden de rankings bepaalt in Google. Het is daarom noodzakelijk dat je Javascript en CSS-bestanden niet uitsluit voor deze Google spider. Hierdoor ziet de Google spider namelijk maar een klein deel van jouw website en zal je nooit goed kunnen scoren op zoekwoorden in Google.

Responsive website voor Mobile SEO

Een mobiele website moet naast indexatie aan nog een aantal elementen voldoen. De website moet een responsive en dynamisch design hebben, het design moet mobile first zijn en de websites moet snel laden. Als je een nieuwe website wil maken en graag snel goed wil scoren in Google is het beter om eerst een mobiele versie te maken alvorens je begint aan het maken van de desktopversie. Natuurlijk is het lanceren van beide versies tegelijkertijd natuurlijk het beste.

Page speed en AMP’s zijn cruciaal voor Mobile SEO

Een website die snel laadt op mobiles zal vaak een voorkeurspositie krijgen op zoekwoorden ten opzichte van website die minder snel laden. Bij deze website zie je in Google de letters AMP voor de metadescription staan. AMP staat voor Accelerated mobile pages.  Als een website deze letters heeft kan je er vanuit gaan dat de website zeer snel laadt en de website een aparte mobiele versie heeft gemaakt voor mobiele bezoekers.

Maak je gebruik van video’s of afbeeldingen op je website? Zorg ervoor dat deze video’s en afbeeldingen kunnen worden afgespeeld voor mobiele bezoekers. Als dit niet het geval is zal Google dit ook afstraffen met een lagere ranking.  De mobiele bezoeker staat altijd centraal.

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden op het gebied van Mobile SEO? U kunt te allen tijde contact met ons opnemen, wij streven er naar om zo snel mogelijk te antwoorden.