Nieuws

Ga internationaal met je onderneming

Gaat het goed met je bedrijf? En ben je eigenlijk wel klaar om flink uit te gaan breiden? Overweeg dan eens om de overstap te maken naar internationaal werken. Houd er hierbij wel rekening mee dat jij je in veel regels zal moeten verdiepen, bijvoorbeeld met het oog op de btw op de facturen. Daarnaast moeten jij en je personeel flink aan de slag. Want hoe zit het met jullie website, promotiemateriaal en de kennis van taal?  

Doe voldoende research

Een goede voorbereiding is het halve werk. Klinkt cliché, maar in dit geval is dat echt zo. Want als je internationaal aan de slag gaat, moet je eerst de juiste personen vinden waar je mee in zee kunt gaan. Schroom dan ook vooral niet om je concullega’s om hulp te vragen. Doe ook research of er wel voldoende vraag is naar jouw diensten of producten in de betreffende regio waar jij aan de slag wilt. Ga daarnaast ook in gesprek met een accountant in verband met de fiscale regels binnen en buiten de EU. En in het geval van een webshop, is het handig om te kijken of de huidige leverancier nog toereikend is. Zo niet, dan moet je ook in dit geval op zoek naar een leverancier in een andere regio.

Update je website

Heb je tot nu toe alleen een Nederlandse website? Zorg dan ook voor een internationale versie. Je hoeft niet gelijk alles over de kop te gooien. Claim je domeinnaam met de extensie .com of .eu of zet daar alle benodigde informatie op. Als de teksten die op je Nederlandse website staan al voldoende van kwaliteit zijn, hoef je deze dus alleen nog maar te vertalen naar het Engels. Huur hier eventueel een schrijver voor in wanneer je hier onvoldoende tijd voor hebt. Kijk daarnaast ook naar de rest van je promotiemateriaal of hier een internationale versie voor nodig is.

Train de taal

Naast je website zijn jij en je team ook het visitekaartje voor je bedrijf. Wanneer je kiest voor internationale samenwerkingen, moet je er dus rekening mee houden dat veel mailwisselingen en vergaderingen in het Engels zullen zijn. Nu is Engels voor velen niet een heel ingewikkelde taal, maar als het aankomt op vakjargon of juridische termen wordt het al een stuk lastiger. Even kort een mailtje typen kan op deze manier ook behoorlijk veel tijd in beslag nemen. In dit geval is het verstandig om een taaltraining voor bedrijven te volgen. Hierbij wordt gekeken naar het huidige taalniveau van je team en waar behoefte aan is.

Efficiënt je bestellingen inpakken

Moet je dagelijks een groot aantal bestellingen op de post doen? Dan is het wel zo prettig als het inpakken van de artikelen snel en efficiënt verloopt. Hierbij kan je natuurlijk je eigen systeem ontwikkelen, maar het is wel zo handig als je al een aantal dingen klaar hebt staan. Denk hierbij niet alleen aan de dozen, maar ook hoe je deze dichtmaakt. Want het laatste wat jij wilt zijn geretourneerde producten omdat ze beschadigd zijn geraakt tijdens de verzending.

Verschillende maten dozen

Vast voor velen al een zeer bekend feit, maar voor de zekerheid vermelden we het nog een keer: zorg voor een doos met het juiste formaat. Tijdens het verwerken van de post gaat je pakketje van lopende band, naar kar en de bestelbus in. Wanneer je dus voor een te grote doos kiest, tolt het product alle kanten op. Bij een te kleine doos loop je het risico dat het artikel juist door de wand gaat prikken. En dat doet het product niet veel goeds. Zeker niet aangezien opgelopen schade tijdens de verzending nog steeds een van de meest voorkomende klachten is onder de webshops. Zorg daarom voor drie formaten dozen: klein, middelgroot en groot. Deze kan je eventueel laten bedrukken met het logo van je webshop of een andere leuke tekst. Zo geef jij een compleet eigen draai aan je bestelling.

Dozen

De techniek van het dichtplakken

Maar dan moet je er nog van verzekerd zijn dat je pakket goed dicht is en blijft. Dat doe je door de juiste tape uit te kiezen. De brede tape uit de winkels kleeft niet altijd even goed en is niet bestand tegen producten die wat zwaarder zijn. Daarom is tape kopen bij een specialist een betere optie. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten en bedrukkingen. De grafische ontwerper zorgt ervoor dat je eigen ontwerp representatief op de tape komt te staan.

Snel knippen en rollen

Dozen uitklappen is zo gedaan. Dan moet je nog vlot aan de slag kunnen met de andere werkzaamheden. Zorg in dit geval voor handige tools, zoals tape dispensers. Hiermee rol je niet alleen vlot het tape af, maar doseer je ook de juiste hoeveelheid. Zo werk je een stuk zuiniger. Zijn je artikelen breekbaar? Schaf dan een rol met noppenfolie aan bij de bouwmarkt. Zo kan je eenvoudig afknippen wat je nodig hebt. Vul de eventuele resterende ruimte op met noppenfolie of papier, breng de tape aan in een H-vorm en je pakket is klaar voor verzending.

Waarom heeft de ICT de toekomst?

ICT is iets wat de afgelopen jaren massaal van de grond gekomen is en nu een stevige basis ontwikkeld in de banen wereld van de economie. Maar waarom is ICT zo gegroeid? Er is hier eigenlijk geen simpel antwoord voor, maar veel meer factoren die het zo groot hebben gemaakt. Om te beginnen is de technologische wereld zo erg gegroeid dat het tot een punt is gekomen waar het onmisbaar is. Een fundering van onze maatschappij bijna. ICT er zijn heeft daar alles mee te maken. ICT er zijn nou immers experts wanneer het aankomt op computers, software en technologie.

Veel studenten worden ICT er

De stijging van het aantal studenten die er voor kiezen om ICT er te worden is enorm. Vooral de laatste jaren is dit in grote aantallen toegenomen. Als je terug kijkt naar 10 of zelf 5 jaar geleden dan waren er niet eens opleiding voor deze branche. Op dit moment is dat sterk aan het veranderen en neemt het aantal scholen en opleidingen die gericht zijn om ICT sterk toe. Er komen steeds meer mogelijkheden voor studenten om te kiezen voor deze bedrijfstak en er zijn zelfs plannen om ICT onderdeel te maken van het middelbare school traject. Zo kunnen kinderen er al vroeg achter komen of ze affiniteit hebben met dit onderwerp. Dat is maar goed ook want er is een grote vraag voor computer deskundige op dit moment. De vraag is nog altijd hoger dan het aanbod. Dit resulteert ook in hogere salarissen en meer waardering voor dit vak en de gene die het uit oefent.

ICT is overal

In elke bedrijf tak heeft ICT tegenwoordig een handje. Zo werkt vrijwel iedereen met computers en met software. Denk bijvoorbeeld aan het Office pakket van Microsoft. Er is geen bedrijf op te noemen die niet werkt met Word, Power point of Excel. Veel zelfs met alle drie. Om hier goed mee om te kunnen gaan is het hebben van een specialist essentieel. Maar ook bij de onlinemarketing wereld is ICT aan het groeien. Vooral in de wereld van SEO is ICT kennis een groot voordeel. Veel mensen ervaren computerkunde als een lastige opgave en omdat de technologie zo snel is ontwikkeld weten er maar weinig mensen er vanaf. Tuurlijk heeft bijna iedereen de basis onder controle, maar echt een expert zijn er maar weinig. Daar liggen dan ook kansen voor ICT ers of toekomstige specialisten. Om het kort samen te vatten: je kunt bijna overal terecht als computer specialist, omdat iedereen er gebruik van maakt.

Hoe krijg je ICT kennis?

Veel volwassen die hun school al hebben afgerond in een andere branche denken dat ze de boot hebben gemist wanneer het aankomt op SEO, maar niks is minder waar. Je raakt nooit uitgeleerd en ook op het gebied van ICT zijn er op oudere leeftijd genoeg kansen. Er zijn veel organisaties die verschillende opleidingen en cursussen bieden in dit vak. Zo kan je simpel extra kennis opdoen. Klik hier voor meer informatie over deze organisaties en opleidingen.

Voordelen van werken met freelancers

Het is tegenwoordig erg populaire om samen te werken met freelancers. Freelancers duiken overal op en zijn een steeds groter aandeel in de werk markt. Freelancers bieden zelf hulp voor particulieren. Er is een platform genaamd calltheone die advies geven over allerlei uiteenlopende   onderwerpen. Hier kan je altijd terecht voor elk probleem. Maar waarom zijn er nou zoveel bedrijven die hier gebruik van maken? Is deze service handig voor jou? Hieronder vind je het antwoord.

Expertise

Freelancer bieden bepaalde expertise in hun vakgebied die niet iedereen in huis heeft. Daarom kan het regelmatig handig zijn om een freelancer in te schakelen om een bepaalde opdracht op te lossen. Zo hoef je zelf geen mensen aan te nemen en kan je tijdelijk gebruik maken van een specialist. Freelancers functioneren ook vaak als consult en assisteren bedrijven bij het maken van beslissingen of helpen een beeld te schetsen voor de toekomst.

Ze nemen drukte uit handen

Het is ideaal om een freelancer in te schakelen wanneer de werkdruk simpelweg te groot is. Zoals eerder vermeld is dit handig wanneer er een tijdelijke opdracht is waar assistentie bij nodig is. Zo kan jij met je bedrijf focussen op andere zaken en kan de freelancer tijdelijk deze zorgen uit handen nemen. Dit is vooral interessant wanneer je een kleiner bedrijf bent die geen budget heeft om grote specialisten in dienst te nemen.

Kost minder

Het kost minder om een freelancer in te huren dan een vaste werknemer aan te nemen. De keerzijde is dan wel dat de freelancer tijdelijk werk levert en ze eigen baas is. Maar als opdracht gever heb jij wel de touwtjes in handen als het neer komt op wat voor werk er nou eigenlijk gedaan moet worden. Zo kan een freelancer een goede keuze zijn als je geen vaste kracht erbij wilt hebben.

Ontwikkelen in de online wereld

Veel bedrijven vinden het lastig om de ontwikkelingen in de online wereld bij te blijven. Toch is het noodzakelijk dat bedrijven dit doen. Anders kunnen de slag met de concurrentie verliezen en dit kan er zelfs voor zorgen dat ze minder omzet genereren en uiteindelijk failliet kunnen gaan. In dit artikel zullen een aantal tips worden gegeven over hoe bedrijven zich kunnen ontwikkelen in de online wereld en worden een aantal trends benoemt die bedrijven zeker niet mogen missen.

Volgen van ICT academies

Een manier waardoor bedrijven zich kunnen  ontwikkelen binnen de online wereld is om ICT academies te volgen.  Deze academies kunnen worden gegeven voor werknemers apart of voor hele bedrijven.  Zo leer je van experts op het gebied van ICT wat de huidige ontwikkelingen zijn in de markt. Deze experts hebben jarenlange praktijkervaring en kunnen je daarom goed helpen bij het ontwikkelen binnen de ICT. Bedrijven kunnen ook ICT academies online volgen. Ze krijgen dan lesmateriaal per week opgestuurd dat is aangepast aan het bedrijf waar ze werken. Ze hoeven hiervoor niet helemaal naar ene andere locatie toe om ICT kennis op te doen. Ideaal dus. Mycademy is een bedrijf  dat deze ICT academies voor bedrijven aanbiedt. Volgens cijfers van dit bedrijf kan het ontwikkelen binnen de ICT bedrijven tot wel 10% meer omzet opleveren en kan het zorgen voor 18 procent meer klanttevredenheid.

Bekijk relevante ICT video’s

De online wereld heeft de manier van leren ook sterk beïnvloed. Vroeger werd er vooral uit boeken geleerd, maar tegenwoordig spelen video’s ook een belangrijke rol. Op het internet zijn veel video’s te vinden over ICT. Van het leren hoe je een website maakt en  hoe je hoog komt in Google tot het maken van een app. Overal zijn video’s van.

Bedrijven moeten aan SEO doen

SEO staat voor Search Engine optimization. Het is een manier om organisch te scoren in de zoekmachines. Tegenwoordig zoeken we alles op. Van het vergaren van informatie tot het vinden van een bepaald product. Hierdoor is het voor bedrijven ook de ideale plek om onder de aandacht te komen van de doelgroep.  Als je namelijk op een bepaald zoekwoord met veel volume de nummer 1 positie hebt in Google, is de kans groot dat je ook omzet zal gaan halen. Er zijn ook verschillende ICT academies en marketing trainingen die je de basis leren van SEO.

Er zijn dus verschillende manieren die ervoor zullen zorgen dat jij je kan ontwikkelen in de online wereld. Je kan ervoor kiezen om een ICT academie te volgen of met het hele bedrijf online lessen volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om veel video’s te bekijken waarin een bepaald onderwerp wordt uitgelegd, bijvoorbeeld SEO. SEO is belangrijk voor bedrijven om naamsbekendheid op te bouwen en om uiteindelijk omzet en winst te behalen