Nieuws

Tips om jouw dropshipping succesvol te maken

Het is tegenwoordig erg makkelijk om een eigen onderneming te starten. Vroeger was het vaak nodig om eerst genoeg kapitaal op te bouwen om een onderneming te starten. Tegenwoordig kun je ook met erg weinig kapitaal al beginnen met het starten van een onderneming. Wat is dropshipping? Dropshipping is een van de manieren die je kunt gebruiken om te beginnen aan een eigen onderneming. Het komt met relatief weinig kosten doordat je zelf geen inventaris hoeft te hebben en de distributie wordt ook voor jou geregeld. Het lijkt dus de perfecte manier om extra geld te verdienen. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten bij dropshipping. 

Marktonderzoek doen

Een goede dropshipper start met het onderzoeken van de markt. Dit betekent dat er gekeken moet worden naar waar vraag naar is. Je kunt namelijk niet zomaar een dropshipper worden van producten waar geen interesse naar is. Je verkoopt natuurlijk niets wanneer je producten aanbiedt die niemand wilt hebben. Zoek iets waar interesse naar is terwijl het nog relatief lastig te krijgen is. Veel populaire producten trekken ook andere dropshippers aan. Het kan daardoor ook lastig zijn om je product te verkopen omdat er al zo veel aanbieders zijn van dat product. Zoek dus iets waar mensen interesse in hebben terwijl er nog weinig concurrenten zijn die dat product aanbieden. 

Probeer jezelf te onderscheiden van de rest

Als dropshipper bied je vaak producten aan die ook ergens anders worden aangeboden. Het moet voor de consument duidelijk zijn waarom ze het product bij jou moeten kopen in plaats van de concurrent. Het is hierbij belangrijk om duidelijk te maken wat bij jou zo anders is. Denk bijvoorbeeld aan een goede kwaliteit of unieke functies. Je kunt jezelf onderscheiden door middel van een lage prijs of differentiatie. Bij een lage prijs zorg je ervoor dat je een product goedkoper aanbiedt dan de concurrenten. Bij differentiatie zorg je ervoor dat je een product aanbiedt die significant verschilt in de ogen van de consumenten. Het is belangrijk dat het verschil ook extra waarde toevoegt voor de klant. 

Zoek een betrouwbare zakenpartner

Bij dropshipping draag je veel van de activiteiten over aan de leverancier. Aan de ene kant hoef je hierdoor minder te doen. Maar aan de andere kant ben je ook veel meer afhankelijk van de leverancier om goede kwaliteit te leveren en afspraken na te komen.

De beste SEO tools voor jou

Er zijn honderden betaalde en gratis tools op de markt om jouw online marketing makkelijker te maken. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Vraag jij je wel eens af: wat zijn de beste SEO tools? Dan ben je niet de enige. Onze redactie was ook nieuwsgierig en zocht het uit. De resultaten lees je hier.

Wat zijn de beste SEO tools?

Vrijwel iedereen kent deze namen: Ahrefs, SEMrush, Google Search Console en Seoptimizer. Niet zo gek, want dit zijn de beste SEO tools van het moment. Waarom ze zo goed zijn en wat ze inhouden, vertellen we je graag.

Seoptimizer

Een relatief nieuwe speler is het Nederlandse Seoptimizer. Ontwikkelt voor de Nederlandse markt, maar ook met steeds meer internationale functies. Zo kun je onder andere jouw actuele SERP in Google en Bing inzien. Die worden elke 24 uur ververst. Maar ook problemen met jouw sitemap zijn in deze tool terug te vinden.

En wil je die SERP verhogen door linkbuilding? Dan laat Seoptimizer de ruim 100 backlinks met de laagste kwaliteit zien en potentiële spam links. Die kun je vervolgens zelf proberen weg te werken. Bovendien kun je door de check van pagina- en domeinautoriteit precies zien waar je op dit moment staat.

Goed om te weten: Seoptimizer heeft een gratis trial van 4 dagen, daarna kun je alleen een betaald abonnement nemen.

Ahrefs

Zoek je een van de beste SEO tools voor linkbuilding, dan moet je bij Ahrefs zijn. Waar Seoptimizer het totaalplaatje biedt, is Ahrefs gespecialiseerd in linkbuilding. Je ziet bijvoorbeeld welke domeinen allemaal naar jou verwijzen, met welke anchortekst en wat de domeinautoriteit van dat domein is. Net als bij Seoptimizer laat Ahrefs ook jouw huidige domeinautoriteit zien.

Een groot verschil is echter dat je met Ahrefs 404´s naar jouw website kunt opsporen. Verwijst een nieuwssite bijvoorbeeld naar een van jouw pagina´s die een 404-melding veroorzaakt? Dan zie je dat in Ahrefs eenvoudig terug. Je hoeft alleen nog maar contact met die website op te nemen om de link weer werkend te maken.

Ahrefs biedt momenteel geen gratis trial aan. Je kunt dus alleen een betaald abonnement nemen.

SEMrush

Voor een combinatie van zoekwoordenonderzoek en linkbuilding ben je bij SEMrush aan het juiste adres. Het staat vooral bekend om de betrouwbare resultaten uit het zoekwoordenonderzoek. Die laten onder andere het zoekvolume zien. En vooral: de keywords die jouw concurrenten gebruiken. Ideaal om te bepalen waar jij nog winst kunt behalen, want je wilt met SEO altijd boven jouw directe concurrenten staan.

SEMrush lijkt dan ook het motto te hebben: “beter goed gejat dan slecht bedacht”. En dat betekent voor jouw online marketing: geen briljante strategie of unieke kenmerken waardoor je opvalt bij de klant, maar wel snel verbeteren door het gedrag van jouw concurrenten – net een tikkeltje beter – na te doen.

Bij SEMrush kun je een gratis quickscan laten uitvoeren. Wil je vaker gebruik maken van deze tool? Dan moet je een betaald abonnement nemen.

Google Search Console

Google Search Console is – zoals de naam al zegt – van Google. Kort gezegd analyseer je met deze tool hoe jouw website in Google presteert. Daarmee laat je dus informatie over andere zoekmachines achterwege. Nou heeft Google meer dan 90% van de markt in handen, dus is deze missende informatie geen groot probleem. Maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Je ziet onder andere op welke zoekwoorden jouw website de afgelopen dagen, weken of zelfs maanden is gevonden. En hoeveel mensen vanuit elk zoekwoord op jouw website hebben geklikt: de CTR. Handige informatie die bij de andere SEO tools in dit lijstje ontbreekt.

Bovendien is Google Search Console helemaal gratis. Geen reden dus om deze tool er niet eens bij te pakken!

Voor welke kies jij?

Dit was een korte uitleg van de beste SEO tools. Natuurlijk hoef je niet voor één tool te kiezen. Zo is Seoptimizer een handig overzicht dat je met bijvoorbeeld de concurrentieanalyse van SEMrush kunt aanvullen. En kun je met Google Search Console kijken wat jouw huidige SERP is, om die door middel van linkbuilding aan de hand van Ahrefs te gaan verbeteren.

Facebook advertising vs Instagram advertising

Er zijn veel sociale media platforms om uit te kiezen als het gaat om het adverteren van je bedrijf. Twee van de meest populaire zijn Facebook en Instagram. Maar, welke is beter voor jou? Laten we ze eens beter onder de loep nemen.

Facebook advertising

Facebook reclame is een van de meest populaire vormen van online reclame. Het stelt bedrijven in staat om specifieke doelgroepen op basis van demografische gegevens, interesses en gedrag te richten. Facebook advertising kan worden gebruikt om een product of dienst te promoten, naamsbekendheid te vergroten, of verkeer naar een website te sturen. Als het gaat om Facebook reclame, zijn er een paar verschillende dingen die bedrijven kunnen doen om het meeste uit hun campagne te krijgen. Om te beginnen kunnen ze een aangepaste doelgroep te maken door het uploaden van een lijst met e-mailadressen of telefoonnummers. Hiermee kunnen ze zich richten op mensen die al interesse hebben getoond in hun product of dienst. Ze kunnen zich ook richten op mensen op basis van hun locatie. Een bedrijf kan zich bijvoorbeeld richten op mensen in een bepaalde stad of postcode. Facebook biedt ook de mogelijkheid om mensen te targeten op basis van hun leeftijd, geslacht en zelfs het apparaat dat ze gebruiken.

Instagram advertising

Adverteren op Instagram is een geweldige manier om millennials te bereiken. Ruwweg 60% van de volwassenen tussen 18-29 jaar gebruiken Instagram, waardoor het een geweldig platform is om een jong publiek te bereiken. Als het gaat om adverteren op Instagram, hebben bedrijven twee opties: promoted posts of sponsored stories. Gepromote berichten zijn gewone berichten waarvoor is betaald. Ze verschijnen in de nieuwsfeed van de gebruiker net als elke andere post, maar ze zijn gemarkeerd met een klein gesponsord pictogram. Aan de andere kant hebben we gesponsorde verhalen. Dit zijn advertenties die verschijnen in het Verhalen gedeelte van de gebruiker. Deze advertenties zijn interactief en stellen gebruikers in staat om te klikken.

 

Kortom, zowel Facebook als Instagram hebben hun eigen specificaties wat betreft advertising. Doe goed onderzoek naar alle mogelijkheden en kies welke het beste bij jouw bedrijf past!

Online klanten werven? 3 tips!

online klanten werven

Online klanten werven wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Er zijn niet voor niks online marketeers die zich dag en nacht bezighouden met het werven van online klanten. Maar hoe werf je online klanten? Hieronder 3 tips om je op weg te helpen!

1. Social media

Social media is tegenwoordig zeer belangrijk en kan een echte meerwaarde vormen voor jouw bedrijf. Ook als je al een gelikte website hebt, kan de aandacht voor je social media pagina’s zeker niet ontbreken. Zorg dan ook dat je zichtbaar bent met je bedrijf op LinkedIn, Facebook en Instagram en voorzie deze pagina’s regelmatig van interessante, nieuwe content om te zorgen dat er verkeer plaatsvindt op jouw pagina’s en meer mensen je pagina’s weten te vinden. Via Advertorial.nl kun je ook eenvoudig online adverteren op de socials. 

2. Budget

Ook al heb je maar een klein budget voor handen, ook met een klein budget kun je online adverteren en vervolgens na afloop meten wat voor soort bezoekers dit bericht heeft gehad. Wat was de gemiddelde leeftijd, man/vrouw, waar kwamen ze vandaan? Dat zijn allemaal zaken die jou kunnen helpen om je advertenties daarna nog beter af te stemmen op de doelgroep die je graag wilt bereiken.

3. Direct mail

Heb jij een mailinglijst met vaste klanten? Voorzie deze klanten via direct mail dan van content. Je kan vervolgens binnen het programma van waaruit je de mail hebt verstuurd ook kijken wie de mails openen, op welke links ze in de mail doorklikken en zo kun je dus eenvoudig te weten te komen waar klanten naar op zoek zijn of in welke specifieke producten of diensten ze interesse tonen. Mogelijkheden op Advertorial voor de omgeving Papendrecht zijn er voldoende. Check echter online of dit voor jouw regio of plaats ook het geval is.

Laat je website ontwerpen door echte specialisten!

Elke ondernemer, hoe groot of hoe klein ook, heeft baat bij een goede website. Je eigen website zorgt voor naamsbekendheid en is een belangrijke link tussen jou en je klanten. Het is niet zo vanzelfsprekend om je eigen website te ontwerpen. Gelukkig kan je hiervoor beroep doen op professionals.

Gebruiksvriendelijke website op jouw maat

Wanneer je een eigen website hebt, is het fijn dat je ze zelf goed kan beheren. Het werken met WordPress kan hierbij helpen, omdat dit een heel gebruiksvriendelijk systeem is. Wanneer je je eigen website laat ontwerpen door een WordPress specialist, zorgt hij of zij voor een duidelijke, aantrekkelijke website die je nadien zelf heel gemakkelijk kan beheren. Dit wordt natuurlijk volledig in samenspraak met jou gedaan. Via jouw input stelt de specialist een plan op waarin staat wat het doel en het gewenste resultaat van je website is. Nadien wordt de site ontworpen en gebouwd. Het resultaat is een kwalitatieve en gebruiksvriendelijke website.

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is een flexibel systeem dat altijd in ontwikkeling blijft. Het is ook gemakkelijk te beheren. Door WordPress juist te tunen, krijg je een heel veilige en snelle website. Je kan WordPress ook aan veel andere tools en systemen koppelen, zoals marketing automation tools, e-mailprogramma’s en CRM’s (tools om je relaties mee te beheren). Dit zorgt ervoor dat je organisatie veel inzicht krijgt en je kan er veel tijd mee besparen.

Kies voor goede service

Wanneer je je eigen website wil laten ontwerpen, wil je er zeker van zijn dat je in goede handen bent. Daarom is het zeker een goed idee om een WordPress specialist onder de arm te nemen. Hij of zij neemt de tijd om je noden en verwachtingen te verwerken in jouw eigen, unieke website. Wanneer de website af is, kun je er zeker van zijn dat je met eventuele vragen en problemen nog steeds beroep kan doen op je specialist.

Hoe kun je het beste offline reclame maken?

Mocht je denken dat offline reclame tegenwoordig niet meer werkt, dan heb je het mooi verkeerd! Ook al spenderen consumenten hun tijd veel online, offline reclame is nog steeds populair en een belangrijk onderdeel in je marketingstrategie. Hoe kun je offline reclame maken? Welke mogelijkheden zijn er? We zochten uit wat je kunt inzetten om offline reclame te maken. 

Wat verstaan we onder offline reclame?

Onder offline reclame verstaan we eigenlijk alle reclame die niet online plaatsvindt. Je kunt dus denken aan advertenties in de krant of tijdschriften, buitenreclame door middel van display materialen en posters in kliklijsten in bushokjes of langs de weg. Ook het bestickeren van je bedrijfsauto valt onder offline reclame. Hoe kun je jezelf onderscheiden met offline reclame?

Combineer online met offline

Als je wilt zorgen voor optimale zichtbaarheid kun je het beste kiezen voor een combinatie tussen online en offline zichtbaarheid. Een offline reclame die onderscheidend is valt pas echt op als deze online ook zichtbaar is. Een voorbeeld van een combinatie tussen online en offline is bijvoorbeeld een advertentie die iemand onderweg op een poster heeft gezien en deze vervolgens ook op zijn telefoon of laptop voorbij ziet komen als hij het internet op gaat. Met een goede samenwerking tussen offline en online kan je doelgroep niet meer om je heen. 

Val op

Zet je in op offline reclame, dan is het belangrijk om op te vallen en de aandacht te trekken. Dit betekent concreet dat je bijvoorbeeld de nieuwsgierigheid van mensen moet prikkelen. Bijvoorbeeld door interessant woordgebruik of een mooi concept en opvallende en prikkelende grafische vormgeving. Het is de bedoeling dat mensen hun hoofd nogmaals omdraaien als ze jouw offline reclameboodschap voorbij zien komen. Creativiteit is hierbij erg belangrijk. Opvallen met een offline reclame is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

Welke CRM systemen zijn er voor het bouwen van een website?

Je hoeft helemaal geen WordPress specialist te zijn om websites op te bouwen. Een CRM-systeem, ook wel bekend als Customer Relationship Management, helpt jou onder andere bij het beheren van jouw klantgegevens. Ook zou je een website laten bouwen door bijvoorbeeld DoubleWeb. In dit blogartikel leer je meer over het CRM-systeem en waarom dit systeem voor bedrijven onmisbaar is.

Wat is een CRM-systeem eigenlijk?

Zoals je net al las helpt zo’n CRM-systeem jou bij het beheren van je klantgegevens. Maar dat is niet het enigste. Dit systeem biedt daarnaast ook ondersteuning voor onder andere sales management en integratie met de sociale media. Als laatste biedt het ook een breed scala aan allerlei actiegerichte inzichten.

Hoe werkt een CRM-systeem?

Dit systeem is een must-have voor bedrijven. Een CRM-systeem biedt namelijk een centrale locatie voor het opslaan van allerlei klant- en prospectgegevens voor bedrijven. Daarnaast houdt dit systeem ook klantcontacten bij en is in staat deze informatie met collega’s te delen. Dit kan bijdragen aan de groei van het bedrijf, omdat de bedrijven in staat zijn hun relatie met hun klanten te beheren en onderhouden.

Een klant heeft vragen natuurlijk vragen, dit snappen bedrijven. Zo’n CRM-systeem zorgt ervoor dat vragen, serviceaanvragen, contactmomenten en voorkeuren uit het verleden gelijk beschikbaar zijn. Als klanten iets willen weten, krijgen ze daar onmiddellijk antwoord op dankzij dit systeem. De interactie met de klant is op deze manier altijd heel erg persoonlijk. Dat niet alleen, maar ook heel erg relevant en actueel.

Als laatste kan er met zo’n systeem ook opmerkingen, volgende stappen en follow-ups worden toegevoegd, waardoor bedrijven de kans krijgen deals te sluiten of klantaccounts te laten groeien

CRM is onmisbaar

Wanneer een bedrijf geen CRM-systeem heeft, worden details makkelijk vergeten. Of een beloofde follow-up voor een telefoongesprek blijft uit. En wat dacht je als er iemand met cruciale informatie in zijn hoofd ontslag neemt of om een reden het bedrijf moet verlaten. Deze kennis gaat voor altijd verloren voor het bedrijf. Dit is niet het geval met een CRM-systeem. Erg belangrijk dus.

 

Wat je moet weten over SEO

Als iemand die goed met zijn bedrijf op het internet wil presteren, heb je er vast al eens van gehoord; SEO. Zonder SEO is het lastig om te slagen online, en dat zal de komende jaren ook nog steeds gelden. Maar wat is SEO precies en waar wordt het voor gebruikt? In dit artikel leggen we dit precies aan jou uit. Laten we beginnen.

Wat is SEO?

Als eerste is het belangrijk om uit te leggen waar de afkorting SEO voor staat, namelijk Search Engine Optimization. Wanneer je op Google iets zoekt, krijg je een pagina met tientallen tot honderdduizenden resultaten. Maar de volgorde van deze resultaten is verre van willekeurig. Google bepaalt via een algoritme welke pagina’s bovenaan komen te staan. En hoe hoger jouw pagina staat bij de zoekwoorden, hoe meer verkeer op jouw website terechtkomt. Dit maakt de SEO van jouw website een belangrijke factor om goed voor elkaar te hebben als online onderneming.

SEO Trucjes

Het doel van SEO is om het algoritme van Google zodanig te manipuleren dat jouw pagina bovenaan verschijnt. Dit doe je door middel van bepaalde trucjes gebruiken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van keywords. Wanneer iemand namelijk een bepaalde zoekterm intoetst op Google of een andere zoekmachine, komen er als eerste webpagina’s tevoorschijn die dezelfde zoektermen delen ook is het handig een eigen website te hebben. Hier vind u de kosten voor het laten maken van een website

Het belang van keywords

Het is dus belangrijk om bij elke webpagina die op jouw site tentoon wordt gesteld, rekening te houden met de soorten zoekwoorden die worden gebruikt. Je zal dus bewust moeten gaan nadenken over de manier waarop jouw doelgroep denkt en zoektermen formuleert. Vaak wordt dit bereikt door het in gebruik nemen van bepaalde online tools of onderzoeksgroepen.

In dit artikel hebben we jou kort en bondig te vertellen wat SEO inhoudt en waar het voor wordt gebruikt. We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd zodat je snapt wat SEO is en wensen jou veel voorspoed toe met de SEO van jouw website naar een adequaat niveau krijgen.

 

Welke CRM systemen zijn er voor het bouwen van een website?

Je hoeft helemaal geen WordPress specialist te zijn om websites op te bouwen. Een CRM-systeem, ook wel bekend als Customer Relationship Management, helpt jou onder andere bij het beheren van jouw klantgegevens. Ook zou je een website laten bouwen door bijvoorbeeld DoubleWeb. In dit blogartikel leer je meer over het CRM-systeem en waarom dit systeem voor bedrijven onmisbaar is.

Wat is een CRM-systeem eigenlijk?

Zoals je net al las helpt zo’n CRM-systeem jou bij het beheren van je klantgegevens. Maar dat is niet het enigste. Dit systeem biedt daarnaast ook ondersteuning voor onder andere sales management en integratie met de sociale media. Als laatste biedt het ook een breed scala aan allerlei actiegerichte inzichten.

Hoe werkt een CRM-systeem?

Dit systeem is een must-have voor bedrijven. Een CRM-systeem biedt namelijk een centrale locatie voor het opslaan van allerlei klant- en prospectgegevens voor bedrijven. Daarnaast houdt dit systeem ook klantcontacten bij en is in staat deze informatie met collega’s te delen. Dit kan bijdragen aan de groei van het bedrijf, omdat de bedrijven in staat zijn hun relatie met hun klanten te beheren en onderhouden.

Een klant heeft vragen natuurlijk vragen, dit snappen bedrijven. Zo’n CRM-systeem zorgt ervoor dat vragen, serviceaanvragen, contactmomenten en voorkeuren uit het verleden gelijk beschikbaar zijn. Als klanten iets willen weten, krijgen ze daar onmiddellijk antwoord op dankzij dit systeem. De interactie met de klant is op deze manier altijd heel erg persoonlijk. Dat niet alleen, maar ook heel erg relevant en actueel.

Als laatste kan er met zo’n systeem ook opmerkingen, volgende stappen en follow-ups worden toegevoegd, waardoor bedrijven de kans krijgen deals te sluiten of klantaccounts te laten groeien

CRM is onmisbaar

Wanneer een bedrijf geen CRM-systeem heeft, worden details makkelijk vergeten. Of een beloofde follow-up voor een telefoongesprek blijft uit. En wat dacht je als er iemand met cruciale informatie in zijn hoofd ontslag neemt of om een reden het bedrijf moet verlaten. Deze kennis gaat voor altijd verloren voor het bedrijf. Dit is niet het geval met een CRM-systeem. Erg belangrijk dus.

 

Deze licentie is voor ieder bedrijf nuttig

Als ondernemer is het van belang om te kunnen beschikken over bepaalde programma’s. Deze programma’s kun je voor verschillende dingen gebruiken. Het is per bedrijf verschillend wat voor werkzaamheden er worden gedaan en daarom dus ook wat voor programma’s zij allemaal nodig hebben. Toch zijn er bepaalde programma’s die voor de meeste bedrijven goed van pas kunnen komen. Er zijn op dit moment geen bedrijven meer die helemaal geen gebruik maken van het internet. Daarom is het voor ieder bedrijf mogelijk om een licentie voor een computerprogramma aan te schaffen via het internet. 

Teksten schrijven

Eigenlijk is het voor ieder bedrijf nuttig om teksten te schrijven. Het kan hierbij gaan om verschillende soorten teksten. Wanneer je tegenwoordig een bedrijf begint, is één van de eerste dingen die je doet het bouwen van een website. Dat komt doordat het van belang is om goed vindbaar te zijn op het internet. Als jij ervoor wilt zorgen dat jouw website beter vindbaar is voor klanten, kan het slim zijn om je te focussen op online marketing. Je kunt dit uitbesteden aan een ander bedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zoveel mogelijk zelf te doen. Jouw site wordt beter vindbaar wanneer je de juiste content op deze site plaatst. Daarom is het handig om goed te zijn in het schrijven van teksten wanneer je een eigen site hebt. Je kunt dan zelf de teksten schrijven die uiteindelijk op de site geplaatst zullen worden. Dat is handig aangezien je hier niemand voor hoeft in te huren en je op deze manier zeker weet dat de teksten die geplaatst worden van goede kwaliteit zijn. 

Programma om teksten te schrijven

De meeste mensen die teksten moeten schrijven op een computer, doen dit op Microsoft Word. Dat is voor veel mensen een handig programma aangezien zij al gewend zijn om hierin te werken. Word is een programma wat standaard op veel computers staat, maar na een tijdje zul je hier toch echt voor moeten betalen. Daarom is het voor veel bedrijven slim om een Microsoft Office 2019 pakket aan te schaffen. Dit is een pakket waarbij je de licentie krijgt voor verschillende programma’s waaronder dus Microsoft Word. Het is sowieso handig om een Office pakket aan te schaffen aangezien je dan toegang krijgt tot een aantal andere programma’s dan enkel Microsoft Word. Dat is handig aangezien je nu bijvoorbeeld ook gebruik kunt maken van Powerpoint of Excel.

Een Office licentie kopen

Het is handig om een Office licentie te kopen voor jouw bedrijf. Zo heb je ineens toegang tot allerlei verschillende programma’s die je kunnen helpen bij het doen van je werk. Toch is het voor veel mensen lastig om te kiezen welke Office licentie zij het best kunnen nemen. Er zitten namelijk enkele verschillen tussen de licenties waar je uit kunt kiezen. Daarom moet je van tevoren goed nadenken over wat voor licentie jij het liefst kiest. Houdt er rekening mee dat je zo min mogelijk programma’s wil kopen die je uiteindelijk niet gaat gebruiken.