Starten als Interim online marketeer

Je staat op het punt om de stap te zetten en je dagelijkse kantoorleven om te zetten tot een loopbaan als online marketing interim. Graag wil je deze uitdaging aangaan, maar hoe kun je er nu voor zorgen dat het interim leven ook een succes gaat worden.  

Wees beschikbaar
Deze klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Opdrachtgevers verwachten dat als ze de stap zetten om hun online marketing uitbesteden, dat de online marketing consultant ook op de verwachte datum beschikbaar is. Nadat een online marketing interim een interview heeft gehad bij de desbetreffende partij is het zeer ongepast als de online marketeer de opdrachtgever naderhand weigert of er nog over nadenkt. Het komt er in principe op neer dat je duidelijk moet zijn van je zaak wat je de partij te bieden hebt en dat je ook daadwerkelijk beschikbaar bent om per direct te starten.

Flexibiliteit
Het grootste waarom je waarschijnlijk een interim internet marketeer bent geworden is omdat je op zoek was naar meer flexibiliteit in je werkzaamheden. Dit werkt echter wel twee kanten op. De opdrachtgevers verwachten dat jij ook flexibel bent. Dit betekent dat je soms werkzaamheden zal moeten aanpassen aan de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Je bent als interim online marketeer ook voor een reden ingehuurd, vaak ben jij de aangewezen persoon om onverwachte situaties op te lossen, aangezien jij bent aangenomen om een probleem op te lossen.

Open houding
Als interim digital marketing is het belangrijk dat je met een open houding een bedrijf binnenstapt. Elk bedrijf heeft een andere aanpak en bedrijfscultuur en aan jou is er de taak om hier zoveel mogelijk in mee te bewegen. Zeker bij je eerste weken op locatie is het noodzakelijk om zoveel mogelijk te luisteren naar de medewerkers van het bedrijf, zodat je de sfeer kan proeven in het bedrijf. 

Starten als Interim online marketeer

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *